Opis produktu

Śnieżny leopard

Pantera śnieżna ma jasnoszarą sierść z czarnymi rozetkami, tak jak ręcznie malowany leopard śnieżny z serii Schleich® Wild Life.

Pantera śnieżna to kot drapieżny zadomowiony w wyższych partiach gór skalistych Azji Środkowej. Jego głównym pożywieniem są owce, koziorożce i kozy. Gęsta sierść, chroniąca go przed zimnem, jest tak piękna, że wiele z tych zwierząt pada ofiarą kłusowników. Dlatego pantera śnieżna należy obecnie do grupy zwierząt zagrożonych wymarciem. Cechą charakterystyczną jest ogon, który tak jak u leoparda z serii Schleich® Wild Life, jest niemal tak długi jak jego ciało.

Ciekawostka

Pantera śnieżna używa swojego grubego ogona jako steru podczas skoków i ochrona przed zimnem.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Operatorzy płatności